POTAŽ ZA SVAČIJI UKUS

Da li ste znali da je procenat onih koji ne vole kuvana jela veliki? Naročito mladi su zaljubljenici u brzu hranu i sve što je nezdravo, dok zdrave i ukusne čorbice nisu na njihovom meniju. Možda je vreme da čorbe, supe i druga dobro poznata jela malo izmenimo, damo im neki novi oblik i prilagodimo ih svačijem ukusu. Ovo je potaž, koji će, tvrdimo, svi zavoleti.

Potrebno je:

luk, šargarepa, tikvica, brokoli, vegeta, pavlaka za kuvanje, peršun i ulje.

Postupak:

Sitno seckan luk i šargarepu prodinstati na ulju, uz povremeno dodavanje vode. Nakon prve obrade tome dodati iseckanu tikvicu i iskidan brokoli, doliti dve čaše vode i kuvati. Pred kraj sipati vegetu. Kada se povrće skuva treba ga ispasirati štapnim mikserom i dodati pavlaku za kuvanje i malo peršuna. Nakon što još jednom proključa, vaše jelo je gotovo.

Prijatno! 🙂

Autorka: Željka Joka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s