NAJBOLJI JE MAMIN BUREK SA MESOM

U poslednje vreme često čujem kako je najbolji burek u Novom Sadu kod nekog Makedonca. Nedavno sam ga probala i moram priznati da je zaista ukusan. Medjutim, tvrdim da najbolji burek pravi moja mama. Ukrala sam njen recept kako bih ga podelila sa vama.

Potrebno je:

kore za pitu,  1/2 kg mlevenog mesa, 4 jajeta, 3 kašike griza, 1 glavica luka, čaša ulja i čaša mleka.

Postupak:

Na vrelom ulju izdinstati luk i dodati meso., a potom i začine. Dok se to dinsta u
ciniju umutiti jaja, mleko, ulje i griz i time premazati svaku koru osim one na koju ide meso. Prvo premazati polovinu kora, zatim staviti meso u sredinu i nastaviti ređati i premazivati ostatak kora. Pre stavljanja u pećnicu isecite i zalijte burek sa ostatkom smese. Pecite oko pola sata na 220 stepeni.

Prijatno! 🙂

img_20161223_152734

Autorka: Nedeljka Borojević

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s