PRAKTIKOTEKINA KINESKA HRANA

Ukoliko ste i vi od onih ljudi koji vole kinesku kuhinju, mogli biste se osmeliti, ako već niste, i napraviti sami kinesko jelo. Ovaj recept isključivo je nastao za potrebe Praktikoteke, a ukus je fantastičan, te toplo preporučujemo da i vi njime iznenadite vaše ukućane.

Potrebno je:

pileće belo meso, luk, šargarepa, kupus, tikvice, sveža šljiva (po želji), pirinač, soja sos, kurkuma, so, ulje, šećer.

Postupak:

Povrće iseckano na krupnije komade prodinstajte u tiganju. Prvo dodajte luk i šargarepu, jer njima treba više obrade. Ipak, imajte u vidu da bi povrće trebalo da bude rovito. Pred kraj dinstanja dodajte kupus, tikvice i šljivu i posolite po želji. Šljiva ovom jelui daje blagu kiselost. Dinstajte kratko i sklonite sa ringle. Kupus je neophodno da ostane što svežiji, u suprotnom će promeniti ukus. Za to vreme u drugoj posudi dinstajte meso, koje ste prethodno usolili i dodali mu kurkumu (po želji). Nakon što sjedinite povrće i meso, u smesu sipajte mešavinu soja sosa, vode i malo šećera. I vaše jelo je gotovo. Istovremeno skuvajte i pirinač za prilog ovom jelu. Po želji, u pirinač možete sipati kari. Mi smo ostavile čist pirinač, jer nam je dovoljnu aromu dala kurkuma koja je sadržana i u kariju. Servirajte i uživajte.

img_20160710_153107

Prijatno! 🙂

Autorka: Željka Joka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s