SODA U RUKAMA PRAKTIČNE ŽENE

Svi je imamo u kuhinji, ali malo nas zna koje su sve mogućnosti primene sode bikarbone. Da li ste znali da kuhinjska soda može da vam zameni prašak za pecivo tokom pripreme kolača, da otkloni gorušicu, ali i smiri iritacije na koži. Kažu da pomaže i u borbi protiv peruti. Ovo su samo neke od mogućih primena natrijum bikarbonata ili popularno zvane sode bikarbone.

 

PILING ZA LICE SA SODOM BIKARBONOM

Potrebno je:

soda bikarbona, voda.

Postupak:

Da li ste znali da je ovaj izuzetno jednostavan piling veoma učinkovit za čistiju i svežiju kožu lica? Nakon što sodu pomešate sa svega nekoliko kapljica vode, istrljajte kožu lica i isperite. Vodite računa da vam soda ne uđe u oči, jer će vas peći.

MASKA SA SODOM I MEDOM ZA PROBLEMATIČNU KOŽU

Potrebno je:

soda bikarbona, med.

Postupak:

Potrebno je da pomešate kašiku sode bikarbone sa kašikom meda i imaćete idealnu masku za problematičnu kožu. Dovoljno je svega pet minuta da vaša koža bude čistija, a ipak nahranjena.

SODA BIKARBONA KAO IZBELJIVAČ ZUBA

Soda bikarbona je jedno od sredstava za izbeljivanje zuba koje možete primeniti u svom domu. Ipak, ne treba njome često prati zube, jer može oštetiti zubnu gleđ, ali i desni, te budite umereni.

SODA BIKARBONA ELIMINIŠE NEPRIJATNE MIRISE

Soda bikarbona ima antialergijsko i antigljivično dejstvo, te je idealna za izvlačenje neprijatnih mirisa iz obuće. Ukoliko imate ovaj problem, potrebno je da sipate sodu u vaše patike, cipele ili čizme i ostavite da tokom noći deluje.

Napomena:

Ovo ne može zameniti pranje obuće.

SODA BIKARBONA ZA ČIŠĆENJE NAMEŠTAJA

Nameštaj ćete lako očistiti i učiniti blistavijim ukoliko ga naprskate vodom, a zatim pospete sodom. Nakon što se osuši, detaljno usisajte. Rezultat će vas iznenaditi.

 

Autorka: Željka Joka

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s