BLAGODETI KAFE

Crna kafa, koju većina ljudi danas zove turskom kafom, u toj zemlji gotovo da je izbačena iz upotrebe. Turci imaju običaj da se našale i kažu da su oni taj napitak ostavili nama, dok je kod njih ispijanje čaja svakodnevna rutina. Mi, pak, kada nekog pozivamo na druženje obično kažemo da dođe na kafu. Ipak, kafu možemo upotrebiti i u druge svrhe.

 

PILING ZA TELO OD KAFE

Potrebno je:

kafa, šećer i maslinovo ulje.

Priprema:

Pomešajte kašiku šećera sa kašikom kafe i tome dodajte dve kašike maslinovog ulja. Ovo će biti idealan i hranljiv piling za kožu. Osim što takva vrsta masaže pomaže i otklanjanju celulita, ovaj piling odličan je i za period posle depilacije.

KAFA NEUTRALIŠE MIRISE

Ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima, naročito ako je reč o kuhinji ili preciznije frižideru, dovoljno je da u neku posudicu stavite malo kafe i ostavite da prenoći. Kafa će neutralisati neprijatne mirise. Takođe, verovatno ste primetili da u pojedinim parfimerijama prodavci drže i posudicu sa kafom. Naime, nakon prezasićenja različitim mirisima, mirisanjem kafe neutrališe se taj osećaj, i može se nastaviti sa daljim odabirom parfema.

Da li ste znali da se u svetu, osim ulja, najviše trguje kafom?

Autorka: Željka Joka

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s