DEVIČANSKI PLAVO / DIVNE KOSTI

Ukoliko je vaš izbor da ovaj vikend provedete opušteni i u svom domu, potrudite se da to vreme bude kvalitetno. Dobra knjiga ili film mogu biti idealan izbor. Elementi trilera, ali i porodičnih odnosa, bili su ovonedeljni izbor.

devicanski_plavo-trejsi_sevalije_v-1

DEVIČANSKI PLAVO

Roman Devičanski plavo, autorke Trejsi Ševalije, delo je od velikog značaja.  Priča prati dve žene, rođene u različitim razdobljima, i porodično nasleđe koje ih vezuje.
Ela Tarner oseća potrebu da istraži svoje pretke iz porodice Turnije i tako dolazi do
Izabel di Mulen i njenog tragičnog života, čije boli bivaju otkrivene nakon četiri veka. Način na koji je knjiga napisana je neverovatan, a detalji koji ne umaraju čine roman pitkim i primamljivim. Upoznaćete jedno vremensko razdoblje, bez umarajućih podataka, sa taman toliko detalja da ništa nije izostavljeno.

***

51wmz6cnyflDIVNE KOSTI

Ovaj film iz 2009. godine, poznatog režisera Pitera Džeksona, govori o devojčici Suzi koja je sa 14 godina ubijena i sa neba gleda svoju porodicu i svog ubicu. Ona mora da se odluči između svoje želje za osvetom i želje da se njena porodica oporavi od bola. Posle smrti ona posmatra svoju porodicu, ali i svog ubicu koji je i dalje na slobodi.
Posledice zločina koje ne blede osećaju se i sa neobične tačke van ovog sveta u priči o životu i svemu onome što sledi posle njega. Film je zasnovan na bestseleru Alise Sebold.  U filmu igraju nosilac nominacije za Oskara, Mark Valbert i dobitnici Oskara, Rejčel Vajz i Suzan Sarandon, kao i Stenli Tuči, Majkl Imerioli i nosilac nominacije za Oskara, Sirša Ronan u ulozi Suzi Salmin.
Autorka: Željka Joka
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s