ŠTA SVE MOŽETE URADITI SA JEDNIM JAJETOM

Osim što ih veliki broj ljudi koristi u ishrani, jaja su idealna namirnica za negu kože. Blagotvorno dejstvo vitamina A i B, koji se nalaze u jajima,  učiniće vašu kožu zdravijom i lepšom. Ipak, sa samo jednim jajetom možete i više od toga.

Kao osnova bilo kakve upotrebe ove namirnice, neophodna je provera ispravnosti. Veoma je jednostavno proveriti da li je jaje spremno za upotrebu, a to možete postiči tako što ćete ga spustiti u posudu sa vodom. Ukoliko potone, ispravno je. Ako pak ostane na površini, trebalo bi da ga bacite. Naša ideja je da maksimalno iskoristimo jedno jaje, pa da počnemo.

MASKA ZA SUVU KOŽU LICA

Potrebno je: 

žumance, med i maslinovo ulje

Postupak:

Pomešajte žumance sa kašikom meda i kašikom maslinovog ulja. Ovu masku držite na licu 10 minuta i potom isperite mlakom vodom. Nakon ovog tretmana koža će vam  biti izuzetno hidrirana i zahvalna.

MASKA ZA UKLANJANJE MITISERA

Potrebno je:

belance i toalet papir

Postupak:

Lice prethodno naparite, a potom na kritična mesta nanesite razmućeno belance i preko toga zalepite jedan sloj toalet papira. Sačekajte da se ovo potpuno osuši i odlepite. Nečistoće iz vaših pora ostaće na papiru. Nakon tretmana hidrirajte kožu.

ŠTA ĆEMO SA LJUSKOM?

Ljusku od jajeta nikako nemojte bacati ukoliko imate sobne biljke, ili planirate da presađujete neke od njih. Voda u kojoj odstoje ljuske idealna je za zalivanje i veoma hranljiva, a zamislite tek samlevenu ljusku koja je pomešana sa humusom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s