KOKOSOVO ULJE U SVRSI LEPOTE

U poslednje vreme mnogo se govori o učinkovitosti kokosovog ulja, a svedoci njegovog delovanja u korist lepote i zdravlja su gotovo svi oni koji su ga probali. Osim dobrobiti za kožu, kosu, detoksikaciju organizma, ono je i prirodni izbeljivač zuba i čisti ih od toksina, ali je i veoma ukusno kao ulje za pripremu jela i poslastica.

Pravo nerafinisano kokosovo ulje prepoznaćete po tome što je na hladnoj temperaturi u čvrstom stanju i beličaste je boje i u odnosu na rafinisano znatno je skuplje.

Njegova popularnost narasla je poslednjih godina i devojke širom sveta koriste ga kako bi negovale svoje telo. S obzirom na to da je lice deo tela koji je odlika toga koliko smo negovani, predstavićemo vam tri maske koje svako može napraviti u svojoj kući, ukoliko poseduje ovaj proizvod, a koje će pomoći vašem lepšem izgledu.

MASKA ZA ZATEZANJE KOŽE

Sastojci:

1 belance, pola kašike limunovog soka i pola kašike kokosovog ulja

Postupak: Belance razmutite viljuškom i dodajte ostale sastojke. Ovu masku držite na licu 10 minuta, a potom isperite hladnom vodom. Belance će učiniti kožu zategnutijom, a kokosovo ulje će je nahraniti.

MASKA ZA ČIŠĆENJE PORA

Sastojci:

1 kašika koskosovog ulja i pola kašike praška za pecivo

Postupak: Pomešati sastojke i naneti na lice. Nakon 5 minuta toplim, nakvašenim peškirom, kružnim pokretima, odstranici masku sa lica. Na ovaj način uradićete i blagi piling, a vaša koža biće čistija.

HRANLJIVI PILING ZA LICE

Sastojci:

pola kašike kokosovog ulja, pola kašike meda i jedna kašika šećera

Postupak: Nakon što sjedinite sastojke, kružnim pokretima izmasirajte lice kako biste odstranili mrtvu kožu. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.

Autorka: Željka Joka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s